Omgeving

Het vakantiehuis Hogerlucht is gelegen in Ronse, op het mythische parcours van de Ronde van Vlaanderen omringd door de prachtige Vlaamse Ardennen

De ideale uitvalsbasis voor prachtige wandelingen

in het Hotondbos, Muziekbos, Bos Ter Rijst, Kluisbos,… of de heksentocht in Ellezelles

De Vlaamse Ardennen

PRACHTIGE FIETSTOCHTEN

Hogerlucht is de ideale uitvalsbasis voor pittige fiets- of motortochten in de Vlaamse Ardennen en eindeloze wandelingen in de talrijke bossen. Wie zich wil tegoed doen aan gastronomie en cultuur kan terecht in de culinaire restaurants. Maar je kan hier natuurlijk ook gewoon niets doen en bekomen tijdens een welverdiende rustvakantie.

  • EDDY MERCKX ROUTE
    Deze fietsroute start in Ruien (Kluisbergen). Wielerheld Eddy Merckx won hier zijn laatste wedstrijd. Zoals de naam het laat vermoeden staat de route in het teken van de Ronde van Vlaanderen en worden de Oude Kwaremont, de Paterberg, de Kluisberg en de Hotondberg beklommen.
  • RONDE VAN VLAANDEREN ROUTE
    Wielertoeristen kunnen hun hart ophalen aan de nieuwe bewegwijzerde Ronde van Vlaanderen-fietsroutes. Kom de typische Ronde-bulten en de beruchte kasseistroken uittesten en voel je een échte flandrien. Fietsers kunnen kiezen uit drie trajecten: geel, rood en blauw. Alle lussen vertrekken en arriveren aan het Centrum Ronde van Vlaanderen of bij ons.

Vraag gerust aan advies voor een parcours op jouw maat aan de gastheer en gastvrouw. Zelf fervente fietsfanaten.
Fietsverhuur mogelijk via www.duvelo.be

Zoek je een gids voor uw mountainbikeweekend? Surf dan zeker eens naar www.everbike.be!

EINDELOZE WANDELINGEN

Geniet van eindeloze wandelingen in het Hotondbos, het Rievierenbos, het Muziekbos, Bos Ter Rijst, het Kluisbos of ga voor een heksentocht in Ellezelles. Lekker griezelig!

GASTRONOMIE

Heb je een zwak voor lekker eten en goede wijn dan kan je terecht in onze culinaire hotspots Les Soeurs Louise, Maison D. en Chateau du Mylord in Ellezelles. Bon appétit!

CULTUUR IN RONSE

Ronse is klein maar fijn. Voor cultuurliefhebbers is de prachtige Art Deco-route die je meeneemt langs de mooiste plekjes en gebouwen van de textielbaronnen uit het interbellum.

RELAX MAX

Wie tot rust wil komen is in Hogerlucht aan het juiste adres. Lekker niets doen en genieten van de stilte en de natuur. Neem plaats in onze tuis, een oase van rust, die volledig afgesloten is van de buitenwereld. Relax max!

Kom deze streek verkennen!
Reserveer hier